От болницата искат да превърнат безплатните прегледи в практика...

Лекари от областната болница в Хасково започнаха безплатни прегледи по селата в региона. Така се надяват да помогнат на хората, които нямат достъп до медицинска помощ, но и да приемат по-тежко болните на стационарно лечение.

Баба Станка бе първата, която влезе днес в импровизирания очен кабинет в кметството в хасковското село Конуш. Безплатните прегледи в селото идват точно навреме за баба Станка, защото болното й око може да бъде излекувано.

Според нея трябва да има много по-често такива прегледи в селото, тъй като възрастните хора като нея не могат да отидат сами до болница.

Именно трудният достъп до медицинска помощ е сред основните проблеми на хората по селата.

От болницата искат да превърнат безплатните прегледи в практика и признават, че полза от тях имат не само пациентите. Според д-р Славчо Близнаков - директор на МБАЛ Хасково, така безспорно се издигат реномето и престижа на болницата. Очният лекар д-р Георги Вълчев допълни, че искат да бъдат полезни на хората и да привлекат повече болни в тяхната болница.

Безплатните прегледи върнаха хората от село Конуш десетилетия назад и те си спомниха с носталгия за времето, когато всеки имаше достъп до лекар.

Още по темата – във ви деото.