Над 1200 ученици от социално слаби семейства ще бъдат включени в кампанията \"Топъл обяд\" тази зима.

Над 1200 ученици от социално слаби семейства ще бъдат включени в кампанията \"Топъл обяд\" тази зима. Инициативата е на Българския червен кръст.

Едно от училищата, включени в програмата \"Топъл обяд\" на Българския червен кръст е „Васил Левски\" в град Вълчи дол. Там учат близо 600 деца от всички 22 населени места в общината.

Една трета от хората в трудоспособна възраст в община Вълчи дол са безработни и голяма част от родителите на тези ученици разчитат само на социални помощи.

Транспортът на децата до училище е осигурен, но пари за закуска не винаги има.

По програмата \"Топъл обяд\" в училището ще получават храна 30 деца. За много от тях понякога това ще е единственото хранене за деня.

Имало е случаи, в които деца нямат обувки, затрудняват се да дойдат на училище при лоши метеорологични условия, разказа класният ръководител Мария Радушкова. Затова в училището вярват, че хората ще участват активно в кампанията.

За да се включим и ние в кампанията, просто трябва да изпратим SMS на номер 1255, да направим онлайн дарение на интернет страницата на БЧК или в мобилните касички на организацията.