БДЖ няма да осигури алтернативно придвижване на пътниците...

Точно в 8 часа тази сутрин започна стачката на служителите в БДЖ. Част от влаковете в страната спряха, но много от работниците не посмяха да се включат в протеста. Най-много недоволни железничари спряха работа на Централната гара в София.

Още в ранни зори стачния ден започна с пореден словесен сблъсък между ръководството на железниците и синдикатите.

От сутринта от 6 часа ми звънят. Навсякъде в страната се извършва противозаконен локаут. Навсякъде ръководителите-движение, където са казали, че ще стачкуват, са подменени от началник-гарите, заяви Петър Бунев от КНСБ.

Според шефа на железничарския синдикат - Петър Бунев, подмяната на ръководителите движение цели да осуети ефективната стачка, и би могла да застраши безопасността на пътниците.

За отправени заплахи говориха и някои от протестиращите, но пожелаха да скрием лицата им.

Директорът на БДЖ - Йордан Недев, потвърди, че списъци на стачкуващите служители са правени, но отрече подчинените му да са заплашвани с уволнения.

Броени минути преди 8 и последният влак от Перник успяха да докара пътниците до София по разписание. Протестиращите спряха 2 влака, които превозват пътници по вътрешните линии и един международен влак за Букурещ. Движението на влаковете трябва да бъде възстановено в точно в 16 часа.