От 123 влака, които е трябвало да се движат по разписание - 110 са останали на пероните...

Служителите на БДЖ изпълниха заканата си и тази сутрин точно в 8.00 часа влаковете спряха да се движат. Движението им беше възстановено в 16.00 часа.

 

По данни на синдиката на железничарите от 123 влака, които е трябвало да се движат по разписание - 110 са останали на пероните.

 

Според Министерството на транспорта обаче спрените композиции са били едва наполовина. Другите са продължили да обслужват пътниците.

 

На централния перон в Бургас имаше не повече от 30 души, включително синдикалисти от пристанището, дошли за подкрепа.

 

Във Варна, въпреки обявената стачка, след 8.00 часа първите влакове потеглиха навреме. Пътниците се брояха на пръсти и до последно не знаеха дали ще потеглят. Стачкуващи се оказаха едва около 50 души, а в последния момент ръководството на БДЖ осигурило техни заместници. Влакът от Лом за София спря на гара Мездра точно в 8.00 часа.

 

Във Враца стачкуваха само ревизорите, а в Криводол работеха всички. Малко след 8.00 часа тази сутрин международният влак, който никога на спира на гара Пловдив, натисна спирачките и композицията остана на един от пироните. В двата вагона се возят 18 чужденци. Осем от тях пътуват за София, а останалите 10 за Белград.

 

Стачните протести на най-голямата гара в Северна България - Горна Оряховица, днес преминаха изненадващо спокойно, а в района на гарата спряха около 25 влака.

 

От 2300 служители на горнооряховската гара днес в стачката се включиха едва около стотина души. На гарата в Горна Оряховица средно на ден преминават 1500 души. Днес обаче нямаше хаос и сред пътуващите, защото всички са си купили билети за вечерните влакове.