Въпреки стачката, и днес първите влакове от гара Варна след 8.00 часа тръгнаха по разписание...

До този момент няма информация да са започнали преговорите между стачните комитети в страната и ръководството на БДЖ. Протестиращите са решени да продължат да спират влакове и през почивните дни, ако не се стигне до споразумение.

 

Стачкуващите на гара Пловдив се опитаха да спрат три влака, които потеглиха след 8.00 часа. Единият от тях бе международният от Истанбул за Белград с осем пътници. Един от инструкторите твърди, че на работното му място началникът му неправомерно е изпратил друг служител.

 

В същото време автогарите се оказаха препълнени и дори пуснаха двуетажни автобуси, за да извозват пътниците.

 

Въпреки стачката, и днес първите влакове от гара Варна след 8.00 часа тръгнаха по разписание. Заради стачката нощният влак от София пристигна с голямо закъснение, а пътниците до сутринта не знаели дали и кога ще са във Варна.

 

На перона на Централна гара в Бургас днес нямаше нито струпани хора, нито знамена и плакати. Въпреки това стачкуващи има. Преговорите не успяха и всичките 5 влака, които до 16.00 часа трябваше да тръгнат от Бургас, бяха отменени.

 

Във втория ден на стачката на гара Горна Оряховица протестираха около 50 души. И днес в района на гарата ще спрат 25 влака.