При инцидента няма пострадали. Нанесени са само материални щети.

Само ден след като 10 автомобила изгоряха в столичния квартал \"Младост\", още една кола беше изпепелена в София. Този път пред блок 112  в квартал \"Хаджи Димитър\". При инцидента няма пострадали. В същото време кражба в столичен автосервиз остави 6 коли без катализатори.

Дали по софийските улици броди Подпалвачката от книгата на Стивън Кинг или този палеж е дело на серийни подпалвачи не е ясно. Факт е още една жертва на огъня.

Полицията издирва свидетели на палежа. Към този момент няма задържани по случая.

Тази нощ в столичен сервиз пострадаха още 6 автомобила. Този път престъпници режат катализаторите. Александър първи забелязва кражбата.

\"В един момент ми направи впечатление, че гърнето на тази кола седи на земята, а тя беше готова от ремонт и човека трябваше да си я вземе. Наведох се надолу, гърнето изрязано, катализатора го няма\", разказа Александър Бъчваров – собственик на автосервиза.

Липсата на сключено КАСКО ще изпразни джоба на собственика на колата за нови катализатор и гърне. Според собствениците на автосервизи, има бум на кражбите на катализатори.

\"Катализаторите са ценни, защото вътре има злато и платина, ценни елементи и цените варират от 100 до 200 лева. По пунктовете се изкупуват сериозно\", обясни Александър Бъчваров.

А нерегламентираното изкупуване е дар Божи и отваря доста работа на автокрадците.