Ако решим все пак да сложим на трапезата свинско, то месото трябва да е от шол...

След продължителната консумация  на безмесни храни по време на постите за организма ни е два пъти по-трудно да започне отново да усвоява месото. Още в деня на Коледа предстои първото ни изпитание – празничната вечеря. Какво месо да изберем, така че да ни е леко и – разбира се – евтино. 

 

Броени дни остават до Коледа и всички ние точим зъби около хладилника, в очакване на празничната вечеря. Изключение не правят и нашите добри приятели от \"Бон апети\".

 

За да ни е леко на стомаха, диетолозите препоръчват да заложим на пернатите – печена пуйка, пиле или гъска.

 

Ако решим все пак да сме традиционалисти и да сложим на трапезата свинско, то месото трябва да е от шол.

 

Агнешкото и телешкото съвсем не са за препоръчване, тъй като трудно се усвояват от организма. Добри препоръки, но дали се придържаме към тях?