Нашето вино има най-много антиоксиданти, сочат данните от японската лаборатория...
Българско вино сорт „Каберне Совиньон" отбеляза световен рекорд по наличие на антиоксиданти. Наградата беше връчена в Токио, заедно с удостоверение от Японската лаборатория за анализ на хранителните продукти.
Науката е доказала, че колкото повече антиоксиданти има в даден продукт, толкова по-голяма е възможността организмът да неутрализира свободните радикали, които са главните виновници за стареенето и болестите.
Сортът „Каберне Совиньон", произведен от грозде от района на Тракийската низина е абсолютен рекордьор по наличие на антиоксиданти. Скалата, по която се измерват неговите качествени характеристики, е същата, която изследва полезните свойства на натуралните сокове, храните и подправките.
Последвайте ни