Четири ексклузивни документални поредици ще се завъртят онлайн

Четири ексклузивни документални поредици ще се завъртят през следващите дни в Nova Play – първата легална и напълно безплатна онлайн платформа у нас. Така потребителите, които обичат да гледат любимите си предавания и сериали в удобно за тях време, ще имат още по-богато и интересно онлайн видео съдържание, от което да избират на сайта на Nova Play.

 

Нашествието на документални заглавия започва още от днес, когато тръгва поредицата „Тренировъчен лагер”. Зрителите вече могат да гледат първите епизоди, които представят най-високотехнологичното, изтощително и реалистично боево обучение на войници от пехотата. Продуцентите проследяват взвод от 40 мъже и жени от момента, в който започват обучението, до мига, в който са обявени за годни за участие в битки. Каква е действителността отвъд новинарските истории и какво всъщност е да си войник в сложния боен климат на съвремието, ще разбираме от всеки един епизод.

 
След „Тренировъчен лагер”, всеки понеделник от месец ноември Nova Play ще стартира следващите документални заглавия.
 
Автомобилните маниаци вече могат да очакват датата 5 ноември, когато започва „Направи си сам” и когато ще разберат как да си направят сами кола, започвайки от нулата. Не става въпрос за съревнование, а само за удоволствието да видите как майстори и аматьори проектират и изграждат страхотни коли. Екзотични автомобили, роудстъри, хотрод коли и какво ли още не – ще се уверим, че да построиш автомобила-мечта с най-обикновен бюджет никак не е мисия невъзможна. 
 
Нищо невъзможно няма да има и в следващото заглавие – „Невъзможната наука”, която ще бъде онлайн от 12 ноември. В него зрителите ще намират отговор на най-интригуващия въпрос: „Как е възможно това?”. Поредицата представя постижения, които са невероятни, необясними и на пръв поглед невъзможни – като например, поглъщането на чук. Веднага след това авторите ще правят научен анализ на това как всъщност тези изключителни прояви са постижими. Всеки епизод ще разглежда един от четири случая с помощта на водещи доктори, физици и новаторска компютърна графика с единствената цел да се разнищят, анализират и дешифрират загадките.
 
В предпоследния понеделник на ноември – 19 ноември, настъпва моментът за екстремния Костас Зомер и заглавието „Приключенията на Зомер”. В него любителят на екстремните изживявания ни повежда на диво пътуване около света, докато пробва да извърши някои от най-безумните каскади. Заедно с него ще яздим диво подскачащ бик за родео състезания, ще пътуваме в реактивен изтребител със скорост три пъти по-голяма от тази на звука, ще преминем през стопена лава, екипирани само с ръкавици и евтини пластмасови предпазни очила, ще ходим боси по все още тлеещи горещи въглени и ще шофираме свръхмалък автомобил по време на най-смъртоносното в света дерби по блъскане с коли.
 
„Тренировъчен лагер” (29.10), „Направи си сам” (05.11), „Невъзможната наука” (12.11) и „Приключенията на Зомер” (19.11) – ексклузивно и безплатно само по Nova Play.