Искането им е за обяснение от ръководството на БДЖ защо спират точно техния влак

От този понеделник стотици жители на петричкото село Генерал Тодоров няма да отидат на работа заради липса на превоз. В неделя  влезе в сила новото влаково разписание, което разбуни духовете в селото и местните излязоха на протест заради съкратени влакове.


Единствената алтернатива на хората от малкото селце край Петрич, за да пътуват до работата си, е влакът. С новото разписание обаче влаковете, с които местните ходят на работа и на училище са съкратени.


„Ние искаме и държим единствено и само това засега нашето влакче, което се движеше в 7.30 ч., да се запази, защото то реално пътува един час по-късно”, обясни Добри Мавриков, кмет на село Генерал Тодоров.


Според новото разписание влакът в 7.30 ч. сутринта е съкратен. Липсва обаче и превоз в обратната посока, тъй като последният влак от Петрич за селото е в 16.30, когато хората все още са на работа.


"Ние сме с анемични пенсии налага ни се да ходим на доктор, обаче ако пуснат рейса, е много скъпо. Дали за лекарства, дали за доктор?”, пита се една от потърпевшите Красимира Младенова.


Хората блокираха за близо час влака за София с искане да им бъде обяснено защо спират точно техния влак.


През селото автобуси не минават. След като преди време мостът, свързващ Петрич с околните села се срути, влакът е останал единствената алтернатива на местните.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Екатерина Николова