Бил съм свидетел на всички фази на българския народ, бил съм част от всичките тях

„Българският народ е в нова фаза”. Така лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира протестите срещу енергийните монополи.

„Бил съм свидетел на всички фази на българския народ, бил съм част от всички тях”, допълни Сидеров по време на дебатите в парламента по подадената оставка от правителството.

Лидерът на „Атака” реши, че депутатите не са достатъчно информирани за исканията на протестиращите в последните дни, затова прочете два списъка с по седем точки, които според него се разпространяват на улицата сред протестиращите.

Сред исканията, прочетени от лидера на „Атака”, са намаляването на цените на тока и незабавни проверки на всички ЕРП-та. Освен това според Сидеров протестиращите искат ползване на евтин ток от АЕЦ „Козлодуй” за вътрешен пазар, да бъдат разсекретени всички договори за производители на електроенергия, да се потърси съдебна отговорност на тези, които са подписали договорите, да бъдат изгонени от България електроразпределителните дружества, които лъжат.

„От 8 години искаме ревизия на договорите с ЕРП-тата и тяхното разваляне, както и съд за виновните”, заяви Сидеров.

 „Приватизацията не беше направена от ГЕРБ, но обират пешкира, защото не направиха нищо”, коментира лидерът на „Атака” и припомни, че много пъти е призовавал правителството от парламентарната трибуна да развали договорите с ЕРП.   

Сидеров отново призова за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията.