Според Тити Папазов и Иван Манчев не би трябвало да има разлика при заплащането на мъжете и жените

Не трябва да се разделят нещата на мъже и жени”, каза в „Здравей, България” Камелия Воче на въпрос трябва ли да има разлика в заплащането на труда на мъжете или жените. Според нея, ако мъжът се е реализирал и взима добра заплата, значи заслужава.

 

Жените прекъсват кариерата си, за да гледат децата си. В обществото се е наложило мъжът да работи и да се грижи за семейството”, коментира плеймейтката Златка Димитрова.

 

„Не би трябвало да има разлика при заплащането на мъжете и жените”, каза от своя страна Тити Папазов. 

 

По думите на Камелия Воче 30-годишният мъж днес търси по-възрастна жена, която има кариера и изкарва пари, за да го издържа и да й кара джипа. Тя не е съгласна, че жените са дискриминирани. „Жената е консуматор”, каза Воче. 

 

Според Иван Мачев не е сериозно да се говори за квоти при жените на ръководни постове, каквито искат от Европейския съюз.

 

Златка твърди, че заплатите на жените трябва да се увеличат. Воче обаче каза, че ако всеки си гледа задълженията, успехите ще дойдат. „Бързаме да ставаме директори, без да имаме квалификация”, допълни тя.

 

По думите на Иван Манчев жената е амбициозна и когато има цели, тя ги постига. „Жените са много по-отговорни и се стараят повече”, каза баскетболният треньор Тити Папазов. 

 

Според Воче една жена може да бъде и добра майка, и да има кариера. „Зависи дали има кой да ти гледа детето”, допълни Златка и заяви, че според нея е хубаво майката да си отгледа детето. 

 

„Държавата не изхожда от това да даде кариера на майката, а да спести пари. Това е лоша социална политика”, коментира Тити Папазов. 

 

Какво още казаха гостите гледайте във видеото.