86 от общо 262 служители на ведомството са назначени незаконно

73 000 безработни са изчезнали


Българите в работоспособна възраст - между 15 и 64 години са намалели със 73 904 само за една година -  от края на 2011 до края на 2012 г., показват данните на Националната статистика. Ако този отрицателен прираст се запази със същия темп, след 60 години работоспособните у нас трябва да са 0 души, съобщава в. „Репортер”


172 призрачни селища


Към края на 2012 г. населените места у нас, които са останали необитаеми, са 172, допълва вестникът, позовавайки се на данните на НСИ. За пръв път в демографската история на страната населението в селата пада под 2 млн. души.


1/3 от служителите в правосъдното министерство са назначени незаконно


Доклад на вътрешния инспекторат в правосъдното министерство разкрива, че 86 от общо 262 служители на ведомството са назначени незаконно, тъй като те не са се явявали на конкурс, което е задължително условие по закон. След като разбрал за недопустимото решение, ресорният министър Драгомир Йорданов е освободил главния секретар Елена Петкова, която също не отговаря на условията за заеманата длъжност – няма необходимия трудов стаж, съобщава в. „Труд”. Докато върви дисциплинарната проверка, от работа е отстранена и шефката на дирекция „Човешки ресурси” Даниела Лазарова. Подробно се проверява всяко назначение в правосъдното министерство. 


Още теми от печата:


„5000 на месец за подслушване, 400 лв. на ден за следене”


„Кметът на Ню Йорк купува ОЦК-Кърджали”


„Бензинът надолу, но пак ни е скъп”

 

Информация по актуалните теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.