Глобалната мрежа предлага съвети за това как да слушаме чужди разговори чрез мобилния

Подслушването на мобилен телефон може да се окаже изключително лесна задача. Това твърдят експерти, според които всеки със средна техническа грамотност би могъл да направи това. Десетки сайтове в интернет предлагат подробни уроци и всичко необходимо, за да превърнем един телефон в специално разузнавателно средство.


В мобилния телефон на обекта на подслушването може да се инсталира програма, която да докладва на подслушвача всички разговори и съобщения. Със специална команда може и да се активира микрофонът на въпросния телефон, така че да се чува всичко, което се случва около него.


Качеството на звука е повече от добро. Доказателството - при записите се чуват деликатни детайли като ритъма на сърцето, например. Подобен звук се чу и в последните скандални аудиозаписи, които бяха разпространени от анонимен източник в петък. 


И така както можем да намерим перфектното СРС, можем да издирим и достатъчно добър заглушител. Освен продаваните устройства, които заглушават GSM сигналa, в интернет се продават елегантни калъфчета за телефона. С тях той е на сигурно място.