Наш екип успя да надникне сред последните избобретения на китайските учени в Пекин

Електрически суперавтомобили от ново поколение, хладилници, с които можем да общуваме и уникални технологии за диагностика на неоткриваеми болести. Всичко това вече се разработва в най-високотехнологичния парк на Китай – Джунгуанцун. Наш екип успя да надникне сред последните избобретения на китайските учени в Пекин.

 

Как морските вълни могат да пишат текст? Оказва се, че за учените в Пекин този въпрос вече не е загатка след създаването на така наречения наногенератор…

 

И още – технология от ново поколение може да открие изключително бързо и лесно тежки и труднолечими заболявания, като интегрира целия сложния процес на биохимичен анализ в чип за бързо тестване на ДНК. 

 

Сред последните разработки тук е и един супер автомобил, който би трябвало да работи само на електричество. 

 

Уникалното е, че има дълъг пробег с едно зареждане на акумулаторите и свръхмодерни пътни асистенти, които правят работата на шофьора много по-лесна. Китайските учени са успели също да изработят носеща метална контрукция на самолет без нито една заварка по нея – с помощта на триизмерна технология за печат. Това става, като през специална дюза се пръска метален прах, който се топи и се наслагва слой по слой с помощта на високоенергиен лазерен лъч. Вече е факт и последното поколение умен хладилник.

 

Вратата на хладилника може да се използва и като телевизор или като табло за електронни бележки.