Продължава набирането на средства за лечението на момчето, което страда от церебрална парализа

Доброто е трогващо възможно дори, когато не се познаваме помежду си. Пламен и майка му живеят във Варна. Момчето страда от детска церебрална парализа, а тя му е посветила всичко свое. За да оздравее Пламен трябва да замине за Москва. След като веднъж вече са му присадили стволови клетки там, момчето за първи път през живота си е докоснало земята с крака.

 

В момента Пламен е ученик в 8 клас. Заради заболяването му обаче се налага вместо той да ходи на училище, учителите да идват при него. Идват у дома и приятелите му. Мечтата му е да учи магистратура. Още не е решил каква, но е убеден, че ще я осъществи, защото има толкова много хора, които искат тя да стане реалност.

 

На Великден Плами и семейството му посрещнаха в дома си Нова ТВ. Той вече ходи на фитнес, на плуване, чувства се добре. Продължава и кампанията за събиране на средства за следващата процедура в Москва през юни.  

 

„Благодарение на всички мили хора успяхме да съберем сумата, която възлиза на 3 400 лева”, каза Деси, майката на Пламен. Лекарите отчитат видимо подобрение в състоянието на момчето.

 

Ще научите повече за Пламен и борбата му за нормален живот  от репортажа във видеото.

 

Репортер: Искра Урумова