Борисов отрече да е давал показания, твърди, че само "са разговаряли"

Бившият министър-председател Бойко Борисов е влязъл на разпит във Върховната касационна прокуратура (ВКП) в 11:20 часа.

 

Борисов влезе в кабинета на зам.-градския прокурор Борислав Сарафов без да каже нито дума.

 

Медиите, които чакаха Борисов пред кабинета, бяха помолени да напуснат и да изчакат в коридора на Съдебната палата, където се помещава ВКП.

 

Бойко Борисов за подслушваниятаТой излезе от Съдебната палата около 13 часа. Какво е казал Борисов така и не е ясно, защото на излизане от прокуратурата той каза единствено, че иска да стане ясно кой е подслушвал дома му. Бившият премиер заяви, че не е бил разпитван, а извикан за разговор. 

 

Преди две седмици стана ясно, че бившият премиер Бойко Борисов лично е вземал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.

 

След скандалния разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов градският прокурор на София подаде оставка от длъжността, и като магистрат. Предстои след изборите на 13 май Кокинов да бъде изслушан от Етичната комисия към ВСС. 

 

Разпитът е във връзка с делото за нерегламентирано подслушване.