Те имат своите лични цели и ги реализират сега, заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов

 „Тези скандали, които се случиха в обществото, тръгнаха от партийното ръководство на БСП. Кадруването беше поводът, заради който хиляди хора излязоха на улиците”, заяви в предаването „Всяка неделя” президентът (2002-2012) Георги Първанов. 

 

Около председателя се формира един кръг от наемници, които имат своите лични цели и ги реализират сега, когато имаме досег до властта. Това са хора, които нямат идейна обвързаност с БСП, каквато имат голяма част от членовете”, заяви още Първанов.

 

Той заяви, че се учудва, че няма опит за диалог с протестиращите.

 

„Без този диалог протестиращите не могат да наложат своите искания”.

 

Според Първанов в БСП са се научили "да решава проблеми по апаратен начин".

 

Той отново разкритикува ръководството за това, че на изборите по негови сметки присъствието на БСП сред младите хора е около 5-6%.

 

„Това е катастрофално”, заяви Първанов и коментира, че левицата в момента се е докарала до това да зависи от Волен Сидеров, чието поведение Първанов не одобрява. 

 

Според него проблемът е, че в левицата няма нови идеи. 

 

Въпреки това Първанов подкрепи кабинета "Орешарски" и заяви, че само той може да помогне на левицата да върне частично доверието на гражданите.

 

„С едни бързи избори БСП ще излезе с малки поражения”, смята Първанов. Според него политиката на реваншизъм взривява този парламент, както и доверието в институциите. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!