Според Илиана Беновска няма противоборство на големи идеи, а разправията е вътрешно-кухненска

Ситуацията в страната не е опасна, защото няма противоборство на големи идеи. Нито сегашните управляващи имат големи идеи, нито опозицията за момента изразява такива. Това е най-страшното. Тази разправия е вътрешно-кухненска”. Това заяви в студиото на „На светло с Люба Кулезич” Илиана Беновска от радио „К2”.


Според нея всеки избира как да реагира на случващото се и това е правото на личността.
„Ние се занимаваме напоследък да отразяваме и анализираме протестите. Това е добре, но ние преставаме да анализираме какво не се случва сред политиците. А именно – откъде накъде Волен Сидеров ще е онази капризна, решаваща фигура, която или ще дойде в Народното събрание, или няма да дойде. И в зависимост дали той ще е в настроение или не, ще се случва заседанието на НС. Защо БСП и ДПС търпят това и може би даже го поощряват. Може би те са го създали това явление Волен Сидеров”, допълни още Беновска.


От своя страна Силвия Великова от БНР намери за тревожен факта, че толкова много хора протестират всяка вечер на площада пред Министерския съвет.


Журналист: Правителството няма намерения да отговаря на исканията на хората„Там има хора, които по принцип трудно могат да бъдат събрани на едно място, освен ако не виждат някаква обща тревога. И това е тревогата, че поредни управляващи след революционна ситуация дойдоха на власт и започнаха да правят много бързо същото, което правиха другите малко по-бавно. Но правителството няма никакви намерения да отговаря на исканията на тези хора. Това е очевадно”, смята още тя.


Целия разговор гледайте във видеото.