Причината - кризата в Испания е засегнала дори и специфичен сектор като коридата

В Испания, която е в дълбока икономическа криза, стачките в различните отрасли на промишлеността и социалната сфера са ежедневие.


Оказва се обаче, че кризата е засегнала дори и специфичен сектор като коридата. Организаторите на популярните в кралството боеве с бикове са започнали да бавят заплатите на тореадорите и пикадорите, което ги изкара на протест, съобщава БГНЕС.


Към момента става дума за бойкот на 41 арени за бой с бикове, които са задлъжнели. Преди всичко това са малки арени в 24 градове на провинцията Кастилия ла Манча и 11 в Андалусия, но сред задлъжнелите има и известни места за сражения с бикове като това в курорта Бенидорм край Аликанте или в предградията на Мадрид. Тореадорите заплашват, че няма да излязат на тях, докато не им бъдат изплатени дължимите суми.


Съюзът на тореадорите също така е завел иск в съда


"Стачката и съдебният иск имат за цел не само да принудят всички нечестни организатори на боеве с бикове да погасят своите задължения, но и са предупреждение към всички останали да не нарушават ангажиментите си по договорите", заяви представителят на съюза Педро Гонсалес.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си