Ако вече сте болни, няма по-добър помощник от Витамин А, подчерта д-р Папазова в "На кафе"

Няколко ефикасни природни средства срещу грип и настинка показа д-р Мария Папазова в предаването „На кафе”.


Първото е маслото от риган. То е използвано с медицинска цел още в Древна Гърция като антибактериално, антивирусно, обезболяващо и антигъбично средство. Въпреки че е много ефикасно, то няма страничните ефекти на антибиотиците. Маслото може да бъде прилагано като ароматерапия, но също така е и прекрасна профилактика в настоящия предвирусен период и чудесно средство при вече започнала инфекция и болест. 


Като профилактика срещу грип, трябва да се приемат четири капки масло с една супена лъжица зехтин три пъти седмично между 7 и 9 часа сутринта. 15-20 минути по-късно не се пие нищо и 45 минути по-рано и по-късно не трябва да се яде. Разболелите се пък трябва да приемат маслото по същата схема, но пет дни седмично. При правилен прием ефектът от употребата на масло от риган е моментален.


Второто средство е чай, съчетаващ имуномодулиращите и антибактериалните свойства на джинджифила, лимона, меда и прополиса. Той трябва да се приема два пъти на ден.


Д-р Папазова обясни, че и витамин А, стига да се приема по специален начин, може да помогне много в борбата с грипа. Приемът трябва да бъде за ден-два осем пъти над приетата за допустима норма. Витамин А може да се намери в храни като моркови, рибено масло, черен дроб, млека, сирена и ядките.


Витамин C е идеален за профилактика срещу грип, но когато симптомите са налице и искате да пресечете заболяването по-бързо, няма по-добър от Витамин А, подчерта д-р Папазова.


Последното предложение на д-р Папазова е джала нети.  

 

Какво представлява това – гледайте във видеото.