Според приятел на Пламен на обществото се спестяват записите от камерите

Пламен е влязъл в конфликт с охраната на общината. Охраната е действала неадекватно. Ние смятаме, че тя го е провокирала. Мнението ни е, че е имало и физически досег. Разполагаме с анонимни снимки, които показват, че са горели две неща – тялото на Пламен и неидентифициран предмет. Личната ми хипотеза е, че някой от охраната се е опитал да го обезвреди, докато другият примерно дойде да го му сложи белезници. Пламен се е измъкнал и е щракнал запалката.

 
Това заяви за „Здравей, България” Димитър Събев – един от приятелите на Пламен Горанов, който се самозапали преди повече от седем месеца на входа на община Варна и почина в болница на 3-ти март.
 

По негови думи самият факт, че на плаката, който държал Пламен, пишело „Оставка на Киро и целия общински съвет до 17.30 ч.” или 9 часа по-рано, отколкото той действително е пламнал, означава, че е настъпила промяна в неговите планове.
 

„Абсурдът е, че записите от камерите на общината ги има и те ще дадат отговор на всички наши въпроси. Самозапалване и запалването на Пламен е запечатано миг по миг на тези записи. Абсурдът е, че камерите, монтирани на сградата на община Варна, са частна собственост. Оттам нататък, Районна прокуратура – Варна и по-висшестоящите в йерархията спестяват на обществото какво е запечатано на тези записи”, обясни Димитър Събев.
 

Каква е съдбата на записите и защо те не могат да станат достояние на разследващите – гледайте във видеото.