Той коментира и някои от последните публикации по повод сделката за Фонд "Доверие"

„Това не е вярно. Ако казвате „някой твърди”, нека да кажем кой го твърди и тогава ще коментирам защо това твърдение е излязло. Защото медиите, които са близки до управляващата коалиция в момента, имат интерес такива лъжи да бъдат разпространявани публично. Няма такъв проект, за какъвто говорите”.


Това отговори бизнесменът Иво Прокопиев на въпрос в какви взаимоотношения е с президента Росен Плевневлиев. Причината са слуховете, че Прокопиев и Плевнелиев готвят политически проект, в чийто център влиза държавният глава.

 

"Аз подкрепям като човек това, което той прави обществено и политически. Но това не значи, че имаме някакви специални взаимодействия или отношения в момента. По-скоро нямаме никакви, защото тази позиция, на която е той в момента, налага много сериозни ограничения, с които и аз, и той се съобразяваме. В миналото бяхме много близки приятели. Но сега практически нямаме контакт", коментира Иво Прокопиев отношенията си с държавния глава.


По повод едни от последните публикации в БГНЕС, насочени срещу Иво Прокопиев, той твърди, че в информационната агенция силно влияние има съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев.


Припомняме, че медийната кампания срещу Прокопиев бе подета, когато бе обявена продажбата на най-големия пенсионен фонд „Доверие” на офшорната фирма United Capital. Офшорката няма дори телефон и сайт за контакти. Очаква се решението на Комисията за финансов надзор за сделката.


Прокопиев цитира и публикация, според която двата пенсионни фонда, замесени в случая, са направили изявление, в което се казва колко са спечелили от сделката с „Алфа финанс”. Единият е спечелил малко над 1 млн. евро, а другият – малко под 1 млн. евро.


„Не само не става въпрос за източване, а става въпрос за много сериозни финансови резултати, които те са реализирали от тази сделка”, каза още Иво Прокопиев.