За случващото се зад кадър ни разказа продуцентът Краси Ванков

15-годишно момиче от ромски произход ражда дете, а бащата е само на 13. Майка се опитва да спаси 16-годишната си дъщеря си, влюбена в криминално проявeн мъж. Това са част от историите, които се представят всеки петък от 21:00 часа в “Съдби на кръстопът”.

 

Някои от случаите са толкова заплетени и сложни за преживяване, че трудно може да си представим как обикновени хора се справят с тях. Как екипът на предаването открива героите, как се пресъздават истинските истории и какви хора седят зад тях ни разказа продуцентът Краси Ванков.

 

Те са най-обикновени семейства като моето, като вашето предполагам, като на всеки един човек. Но в тези семейства се случват странни неща понякога, които поставят нашите герои в безизходица. Ние пресъздаваме тази история не с реалните герои, защото те не са готови да го направят”, сподели Ванков.

 

Трудно убеждаваме някои, други по-лесно, като споделят им олеква. Има казуси, които законът по никакъв начин не може да разреши. Ние показваме нещата такива, каквито са в живота. Доста често героите се налага да се обърнат към различни институции, понякога съд, Бюро по труда, Агенция за закрила на детето или друга институция, която може да реши случая”, добавя той.  

 

Казусът с 13-годишния баща с ромка, която е на 15 години, очевидно е проблем, който е доста наболял, и не е поставян на дневен ред. Аз съм доволен че само с един епизод поставихме това като тема на дебат. Големият брой малолетни майки е повод да се замислим”, категоричен бе продуцентът на „Съдби на кръстопът”.

 

Представихме и едно момиче, което изживява много сериозен пубертет. Една самотна майка отглежда дъщеря си, не я лишила от нищо, но в крайна сметка не може да опази детето си в кого ще се влюби. И ако това момиче е влюбено в неподходящ човек, престъпник, човек лежал в затвора, коя майка няма да иска да предпази детето си?”, запитва се Краси.

 

По някакъв начин тези две истории имат нещо общо - че разкриват отдалечеността на един родител от един тийнейджър. Ние не сме панацея, не казваме на хората как да си гледат децата. Ние поставяме проблеми. Не обещаваме светло бъдеше и щастлив край. Слава Богу, има и такива, които са минали през сериозни перипетии, но са успели да открият своята хармония”, завърши продуцентът. 

 

Цялото интервю с Краси Ванков гледайте във видеото.