Според председателя на НС Бюджет 2014 ще бъде гласуван

„Притеснява ме, че никой не мисли за бъдещето. Ние сме на нивото да говорим хора за хора и това звучи от всякъде”, заяви за „Всяка неделя” председателят на НС Михаил Миков.


Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно. Това, което се случи тази седмица с „Южен поток” е бъдеще за България, като реализация на геостратегическо място. Още такива неща трябва да се случват”, допълни той.

 
Михаил Миков коментира и студентските протести: 


„Смятам, че зад студентските протести има режисура. Още повече, Реформаторския блок заяви тази подкрепа, която свали непартийната кожа, която се опитваха да покажат от началото. Тук не става въпрос за протестни действия, а за окупационни действия. Те трябва да предизвикат затормозване на една система, каквато е Ректоратът на Софийския университет, което да даде обществен отзвук. Реформаторския блок смята, че по този път могат да стигнат до предсрочни избори.”


Според председателят на 42-рото Народно събрание най-голямата зала в СУ не се окупира от студенти, които учат там, което говорело за организираност. 


„Търси се връщане към студентските протести от 1990 година, за да се създаде усещане за новия революционен порив. Когато студентите са тръгнали, тогава става дума за по-големи неща - да се смени система. Зз не чух студентите да искат да направят това, тази основа липсва, за да тръгнат масово всички студенти", допълни Миков.


На въпрос дали има опасност да не мине Бюджет 2014 при предстоящото му гласуване, Михаил Миков отбеляза, че винаги има такава възможност. По негови думи обаче, ако това се случи, тогава „се отива на избори”.


„При такава конфигурация в парламента мисля, че бюджетът ще мине, защото една голяма част от народните представители, дори и тези от ГЕРБ, разбират, че политиката „Дянков” беше пагубна за България. Нужна е нейната смяна. Този бюджет всъщност е смяната на тази политика, от която дори и ГЕРБ се отрече”, заяви Михаил Миков.


Целия разговор с председателя на 42-рото НС Михаил Миков гледайте във видеото.