Брюксел ни спира парите за екология, пише в. "Преса"

Казината тайно смениха името си на казион, пише в. „24 часа”. Всекидневникът съобщава, че така се спестяват пари за лиценз и техника, но пак привличат клиенти заради сходното наименование. Хора от сектора изчислиха, че пестенето започва още с искането на лиценз. Таксата за отваряне на игрална зала е 7500 лв. и по 100 лв. за всеки автомат в нея, докато искането за казино се разглежда срещу 35 000 лв. и по 2000 лв. за игрален автомат в залата.


Днес Брюксел ни спира парите за екология, съобщава в. „Преса” на първата си страница. Дават ни шест месеца да се поправим или ще загубим милиони по европрограмата.


Полицейска блокада на София в събота. СДВР иска подкрепление от провинцията. БСП свиква митинг на „Орлов мост” три часа преди вечното дерби „Левски” – ЦСКА. 3000 полицейски служители ще се грижат за реда в София, когато в рамките на няколко часа в центъра на столицата ще има протести, митинг и футболен мач ЦСКА – „Левски”.


Управляващите увеличиха драстично парите за подслушване и следене, информира в. „Сега”. Няма обяснение защо са толкова големи бюджетите на новата мегаагенция за специалните разузнавателни средства и ДАНС. 

 

Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.