То подканва служителя да застане прав с леко подбутване от страна плота

Да се работи в офиса в седнало положение цял работен ден е доста вредно за здравето, доказват многобройни медицински проучвания. По този повод се появиха разнообразни модели за работа в изправено положение.


Последната иновация в тази посока бе демонстрирана на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас – бюро, което ни подканва да работим прави.


То разполага с WiFi и bluetooth връзки за взаимодействие със смартфон. Чрез него могат да се контролират и отчитат периодите на стоене в право и седнало положение. Новият продукт струва 3890 щатски долара, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


Бюрото на американската компания Stir подканва служителя да смени положението и да застане прав с леко подбутване от страна плота, който се повдига и сваля с няколко сантиметра.

 

Повърхността му прилича на огромен таблет, а плотът е оборудван с голям сензорен екран. Ако искатe да смените конфигурацията, почуквате с пръст два пъти върху екрана. Освен това скрит топлинен сензор контролира дали на бюрото е седнал някой или не.