В края на седмицата се очаква първото за годината застудяване

Днес ще е все още сравнително топло и с повече слънчеви часове от предните дни.

 

След дългия период с необичайно топъл януари, в края на седмицата се очаква и първото за тази година застудяване със снеговалежи. Сутринта над страната има разкъсана средна и висока облачност, по-плътна над южните райони, която бързо се изнася на изток

 

Преди обед облаците ще са повече над Южна България, където в планините са възможни слаби валежи. Следобед ще има повече слънчеви часове. Облаците ще се задържат по Черноморието и в североизточните райони, където най-напред ще надделее североизточният вятър.

 

Сутрешните показания на термометрите са основно в интервала от 3 до 7 - 8 градуса. Очакват се максимални стойности от 8 до 13 градуса, в североизточните райони по-ниски - между 5 и 7.

 

В планините преди обед ще има променлива облачност. Слаби валежи, предимно от сняг, са възможни в Рила и Пирин и Западните Родопи. Следобед облаците ще намалеят до слънчево. максималната температура на 1500 метра ще бъде около 2-3 градуса над нулата. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

 

Утре бързо ще се заоблачи и следобед почти в цялата страна ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу събота в северните райони и високите западни полета ще преминават в сняг.

 

През почивните дни валежите ще продължат. С умерени и силни североизточни ветрове ще навлиза студен въздух и температурите ще се понижат. В неделя дъждът почти навсякъде ще премине в сняг, като в някои места снежната покривка ще надхвърли 20 сантиметра. В Тракийската низина и крайните източни райони се очаква предимно дъжд. В понеделник преваляванията ще спрат и облаците ще се разкъсат, но във вторник отново ще се заоблачи.

 

Всичко за времето във вашия град вижте на Sinoptik.bg

 

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg