Русия продължава да отрича, че има войски в Украйна

Украински войници са отблъснали среднощна атака срещу базата им в Артьомовск - град, разположен между сепаратиските Донецк и Славянск. В самия Славянск се водят сражения. Има и загинали, техният брой не е уточнен. Русия продължава да отрича, че има войски в Украйна.

 

Украинските войски се окопават на нови позиции на няколко километра от сепаратисткия град Славянск. Военни с камуфлажни униформи трупат торби с пясък около бронетранспортьори, съобщава кореспондент на Ройтерс. По думите му те издигат контролен пункт на главния път към Донецк. Военните, въоръжени с леки картечници и противотанкови оръдия, проверяват всички преминаващи автомобили.

 

Киев вече обяви, че възобновява антитерористичната операция в Източна Украйна. Нейната цел е да бъде възвърнат контролът върху превзетите от проруски сепаратисти сгради. В отговор, в Славянск бяха издигнати още барикади по пътищата, водещи към центъра. Маскирани въоръжени мъже пък охраняват сградите на силите за сигурност.

 

Украинският министър на вътрешните работи съобщи, че проруските протестиращи са напуснали сградата на кметството в друг сепаратистки град - Мариупол. По думите му с това е изпълнена едно от клаузите на споразумението от Женева.