Общата стойност на раздадените награди в предаването тази събота е точно 132 750 лева

В надпреварата за нова лека кола от „Национална лотария” в играта „На крачка от късмета“ тази събота участваха Тошко Вангелов от сeло Горна Росица, Стоичко Ковачев от Бургас и Меродинка Павлова на 59 години от Стара Загора. Възрастната дама показа завиден късмет и първа прекоси финалната линия. Тя стана собственик на чисто нова френска кола със застраховка на пътниците на стойност 100 000 лева. След предаването Меродинка сподели с екипа ни, че вярва, че може да спечели отново и пожела на всички участници в играта здраве, за да имат възможност да участват.
 
Във втората поред игра „Сейфове“ Вяра определи да участват - Пламен Петров от село Баниска и Даниела Милкова от Асеновград. Първа, след като отвори два червени знака „Х“, играта напусна Даниела с печалба от 750 лева. Пламен продължи във втория кръг и стартира със златен сейф № 1, където се криеше червен надпис „Х“. Пламен взе смело решение и рискува, но за съжаление късмет му липсваше и в следващото му предположение той не успя да утрои натрупаната сума от първи кръг. Господинът ще се радва на награда от 4 500 лева, които ще използва за обзавеждане на детска стая за детето, което очакват със съпругата му.
 
В играта на Национална лотария „MEGA JACKPOT” участваха Смилен Мерджанов от София, Лъчезар Иванов от Пловдив, Иванка Димитрова от Белоградчик, Костадин Костадинов от Пазарджик и Генчо Стоименов от Варна. Най-висока карта с номер 49 изтегли Лъчо и развълнува публиката, като спря „Колелото на късмета“ на сектор със сума от 1 000 000 лева. Той игра много уверено и въпреки че направи първата си грешка на петата сфера, продължи участието си до седмата, където отново направи грешно предположение и си тръгна със сумата от 15 000 лева. Най-голямата мечта на Лъчезар е да има собствен дом, а с наградата от Национална лотария той ще има възможност да подпомогне тази своя мечта.
 
Водещата Вяра Атова връчи плик с печалба в размер на 2 000 лева от „Специален втори шанс“ на Любомир Ненков  на 51 години от град Генерал Тошево. Късметлията ще използва сумата, за да  заведе съпругата си на почивка.
 
Чекове с моментни печалби в студиото получиха Николай Еличков в размер 10 000 лева от билета „Сделка или не“, Ана Стоянова от Петрич в размер на 10 000 лева от билета „Сбъдни мечтите си“, Десислава Павлова от Враца в размер 10 000 лева от билета „Мега Милиони“ и Иван Пенев от Стара Загора в размер на 5 000 лева от билета „Лото +“. Своята голяма награда в размер на 50 000 лева от билета „Лото +“ получи Радослав Стоянов от град Бургас. Късметлията е на 57 години, пенсионер, заедно със семейството си живее в родния му град. Закупува своя билет от бензиностанция Shell. „Чувството да спечелиш от Национална лотария е страхотно. Пожелавам го на всеки“, споделя Радослав.  
 
Всички късметлии в предаването можете да видите ТУК 
 
Допълнителна информация за „Национална лотария”: 
 
Предаването „Национална лотария“ с водещи Захари Бахаров и Вяра Атова се излъчва всяка събота от 19.30 часа по Нова телевизия. Всички, които искат да попаднат в студиото, трябва да закупят лотариен билет на Национална лотария –„Сбъдни мечтите си“ или „Мега Милиони“, да спечелят „Участие в жребиите за ТВ игри“, да регистрират кода на печелившия билет на сайта  www.7777.bg  или на телефон 0700 42 100 (телефонът е без добавена стойност) и да стискат палци да бъдат изтеглени. Минималната парична награда, с която може да си тръгне всеки е 500 лева. 
 
Билети на Национална лотария могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Еврофутбол, Български пощи, бензиностанции Лукойл, Петрол, ЕКО, Shell  и SNG, касите на EasyPay и FastPay, търговска верига Lafka, Handy, Internity, Office 1 Superstore, Булсатком, Blizoo, Net 1, CrediTour, T-post, FACTOR I.N., Alkom, Viva credit, супермаркети CBA, Хипермаркети HIТ, магазини Мания и SDI брокер.