Билети се издават срещу предварителна резервация за място

БДЖ ЕАД пуска два ретро влака с парен локомотив по линията София – Банкя за Деня на детето. Той ще тръгне за Банкя от Централна гара София в 13:30 ч. На 1-ви юни, а в обратната посока – в 15:00 часа, съобщават от холдинга.


Към парните локомотиви ще бъдат прикачени пет второкласни пътнически вагона, а в тях ще се пътува само с предварителна резервация. 


Цените на билетите за атракционните влакове между София и Банкя за всички пътници над 14-годишна възраст ще бъдат 5.00 лв. за пътуване в едната посока (с включено запазено място), като същата цена (5.00 лв.) ще важи и за пътуване в двете посоки (с включени запазени места).


Децата до 7-годишна възраст ще пътуват в ретро композициите безплатно, а родителите ще могат да ги придружат срещу билет от 1 лев. 


Малолетните от 7 до 14 години ще пътуват безплатно, като е необходимо единствено закупуването на запазено място на цена от 1.00 лв. 


Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти "Дете" и "Учащ", точняват от БДЖ. Децата до 10 години задължително пътуват с придружител.


Пътуването с атракционните влакове ще бъде безплатно и за служители от системата на железниците и членове на техните семейства, клиенти, притежаващи удостоверение за инвалидност с трайно намалена трудоспособност, ветерани от войната, носители на орден "За храброст", както и многодетни майки (имащи право на билети за безплатно пътуване). Те обаче също ще трябва да заплатят цената за запазено място от 1 лев.