Стотици къщи и дворове в Централна България са под вода

Наводнения в Монтанско: Цяла нощ доброволци отводняват и изграждат диги
 
Цяла нощ в монтанското село Долно Белотинци доброволци изграждаха защитни диги и отводняваха мазета, дворове и наводнени къщи. Водата заля селото заради излязла от коритото си река Шугла.
 
 
Тежка е обстановката и на много места в Централна България, след като дъждовете отново предизвикаха наводнения. Стотици къщи и дворове са под вода. Най-сериозно пострадали са районите на Съединение и Хисар, критично беше и в пазарджишкото село Добровница. 
 
Отводнителните канали на "Тракия" преляха  
 
Дъждът предизвика сериозни проблеми и на магистрала "Тракия". Напоителен канал преля и наводни магистралата. Аварийната и средната лента между 112-ия и 106-ия километър са под вода. Полицейски екипи ограничаваха движението и отбиваха автомобилите, за да няма инциденти.
 
Наводнение и в Софийско: Десетки къщи бяха залети от реката в с. Чеканчево
 
Проблеми имаше и в Софийско. Десетки къщи се оказаха под вода, след като реката в село Чеканчево придошла и заляла сградите по поречието й. За девет години това се случва за втори път. Днес в част от къщите не можеше да се влиза, а на места водата стигаше до около метър. Според местните хора селото причината за наводнението е непочистеното коритото на реката. 
 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес