Тео и Емо спечелиха конкурса на Нова с интересен проект за IT клубове във Враца

Броени дни след като двама млади компютърни специалисти спечелиха конкурса на Нова телевизия и фондация Reach for Change – „Промяната”, се срещаме отново с тях.

 

„Искаме да дадем възможност на младите да имат предизвикателна, добре платена работа в родния ни град и виждаме най-добра възможност за това в IT сферата”, каза преди време Емилиян Кадийски. Двайсет дни по-късно мечтата на двете момчета вече е реалност.

 

„Още не сме осъзнали напълно, ние не сме имали и много време да мислим”, признават те. Ще се наложи обаче Тео и Емо да осъзнаят какво им се случва възможно най-бързо, защото всички очаквания сега са насочени към тях.

 

„В България има млади хора, които са изключително изпълнени с оптимизъм и ентусиазъм да направят нещо добро”, заяви Силва Зурлева. Да стигнат дотук не беше никак лесно. Освен със силната конкуренция, Тео и Емо трябваше да преборят и едно доста нестандартно жури.

 

„Много бяхме на кантар между проекта с кончетата на Фелдман с увредени деца - деца с аутизъм и дислексия и момчетата с IT клубовете, но истината е, че за един район като Враца е много важно да бъде дадена работа. Най-хубавото е, че им обещахме на всички да получат помощ и те наистина ще я получат - и финансова помощ и помощ от бизнес експерти”, сподели водещата Ани Салич.