„Събуди се” ще разкаже историите на тези достойни хора и какво се случва с тях сега

11-годишната Ния, която отряза косите си, за да ги дари на болната от рак своя учителка, получи 48% от гласовете в анкетата за „Лицата на годината - 2014”. Малкото момиче изпреварва значително всички останали в класацията. Детето дари къдриците си, заедно с тях и много надежда и доброта на всички нас.

„Тази година имам много лица. И това са лицата не на политици, не на спортисти, това са лицата на хората, които изтеглиха от нещастието, в което бяхме изпаднали всички и ни дадоха надежда. Това са хората, които по време на наводненията със собствената си кола и техника, за да помагат на хората, това са тези, които спасяваха домовете… Това са лицата на 2014”, заяви в „Събуди се” водещият на Новините на Нова Христо Калоферов. Участниците в кампанията „Лицата на годината 2014” са номинирани от репортерите на Нова, а зрителите подредиха класацията, гласувайки онлайн.

На второ място с 20% от гласовете е учителят Тео, който спестява от години лев по лев от учителската си заплата, за да превърне в реалност една своя идея. Да направи обсерватория за своите ученици – златни медалисти от олимпиади по целия свят.

Трети са Крисия, Хасан, Ибрахим, които завоюваха второ място в Детската Евровизия тази година – 9%. 4 на сто от анкетираните пък са подкрепили Кубрат Пулев в класацията, колкото е спечелил и бизнесменът Йордан Йорданов от Благоевград, който спаси 4-ма млади хора от смърт след катастрофа в прохода „Предела”.

Кампанията „Лицата на годината 2014”  продължава. „Събуди се” ще разкаже историите на тези достойни хора и какво се случва с тях сега.