Директорката има вина по случая, на мнение е зам.-министър Ваня Кастрева

Директорката на училището в Дебелт е подала молба за напускане, каза пред журналисти зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, съобщават от Министерството на образованието. 

Още по темата

 

Тя каза, че за случая за насилие на ученик в Дебелт МОН се е самосезирало, защото от страна на ръководството на училището не е имало информация. Именно формалното отношение от страна на директорката, която в телевизионен репортаж твърди, че това няма как да се е случило в училището, предизвика възмущението на всички и породи напрежение в селото, прераснало в протест.

 

"Директорката на училището в Дебелт има вина по случая", посочи Кастрева и допълни, че проверката в училището е констатирала пропуски в осъществяването на политиката за задействане на Координационния механизъм за деца в риск.

 

Кастрева обясни още, че МОН е разпоредило проверка чрез РИО-Бургас, резултатите от която ще бъдат докладвани до дни.

 

Осигурен е психолог, който да работи с пострадалото дете, с учениците и родителите от селото. Води се разследване от Районната прокуратура в Бургас, а социалните служби и Агенцията за закрила на детето продължават своите проверки по случая.