Според отец Ангел Кочев изчезването му на Богоявление е знак за обединение

В Петрич във вторник, на Богоявление, кръстът изчезна в реката. Втори ден местните мъже го търсят. В издирването на светинята се включи багер и награда от 2 000 лева. Засега без резултат.


От Йордановския кръст в Петрич няма и следа повече от денонощие. Веднага след хвърлянето му вчера, той потъва във водите на река Луда Мара.


„Търсихме го много време. 15 човека, влизахме още хора, отстрани, които гледаха и те влезнаха, помагаха, не можахме да го намериме”, обясни Кирил Ников.


Тази сутрин търсенето на светинята беше подновено. С подръчни средства. Изгубеният богоявленски кръст в Петрич се превърна в проблем на целия град. Най-заитересовани от намирането му, обаче бяха ромите, заради паричната награда.


Който намери кръста ще получи 2000 лева награда от църквата. На това се надява и Ихба, който дори сънувал, къде да го открие.


Според отец Ангел Кочев изчезването на кръста не е лоша поличба, а знак за обединение. Години наред богоявленсият кръст се хвърля на на едно, а на три места в града.


„В живота всичко се случва. Аз мисля, че това е един знак, че град Петрич трябва да се обедини за този празник”, обясни отец Кочев.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова