Единият от братята Куаши е бил зад решетките за връзки с терористи

Още по темата

Въоръжени и много опасни - така френската полиция описва двамата заподозрени за кървавото нападение срещу списание „Шарли Ебдо”. Техни снимки с големи надписи "Издирва се" са във всички медии по света. Кои са терористите, окървавили Франция.

 

Единият от братята Куаши е бил зад решетките за връзки с терористи. Другият - разследван за заговор за бягство от затвора. Те са основните заподозрени за бруталното убийство на 12 души в реакцията на „Шарли Ебдо”.

 

32-годишният Шариф и две години по-големият Саид са от алжирски произход, родени във Франция. В клип от 2004-а година малкият Шариф казва, че иска да стане рапър, дори записва няколко парчета.

 

Но едва 22-годишен той  е осъден за участие в джихадистка клетка в Париж, изпращала бойци за Ал Кайда в Ирак. Магистратите така и не виждат доказателства, че Шариф планира терористичен акт.

 

Биографията на големия Саид далеч не е толкова богата, въпреки че братята живеят заедно в Париж. Днес съседите им са шокирани.

 

По-големият от братята Куаши е разследван за организиране на бягство от затвора през 2010-а година, но доказателства за участието му така и не се намират. И до момента полицията не знае дали двамата имат връзки с международни терористични организации. Третият заподозрян - 18-годишният ученик Хамид Мурад - вече се предаде на полицията и въпреки това все още не е ясно как точно е замесен в кървавото нападение.