„Юношество” с най-много награди „Златен глобус”

Състоя се нестандартна грандиозна церемония по раздаването на престижните кино награди „Златен глобус”. Тази година едно от най-важните събития за киноиндустрията премина под знака на съпричастността с френския народ след кървавите терористични нападения. С какво тази церемония е уникална и кои все пак са големите победители?


„Аз съм Шарли” – с тази фраза ще бъде запомнена 72-рата церемония по раздаване на престижните награди „Златен глобус”. Много от големите звезди на световното кино показаха по различен начин съпричастността си с френския народ след кървавите терористични нападения. Иначе - големият победител безспорно е филмът „Юношество”, който спечели три награди, а голямото разочарование на вечерта – „Игра на кодове”, който остана с празни ръце въпреки петте си номинации.


Холивуд е Шарли. Емоционалните речи и надписи превзеха "Златните глобуси".


„Беше един необичаен ден, в който милиони преминаха по улиците на Париж и целия свят. Християни, юдеи, мюсюлмани и лидери на държави от всички континенти. Те не протестираха, а шестваха в подкрепа на идеята, че няма да живеем в страх. Аз съм Шарли”, каза Джордж Клууни.

 

Още по темата


Към жеста на Клуни, който взе наградата за цялостен принос, се присъединиха и знаменитости като Джаред Лето, Даян Крюгер и Хелън Мирън. Тя се появи на червения килим със стилна червена рокля на „Долче и Габана”, на която беше закачена химикалка.


Големият победител на наградите „Златен глобус” стана филмът „Юношество” с три отличия от общо пет номинации. Лентата получи награди за най-добра драма, най-добра режисура на Ричард Линклейтър и най-добра поддържаща женска роля за Патриша Аркет. Филмът е оригинален проект за израстването на едно момче и е сниман в продължение на 12 години.


Според светския журналист Мон Дьо, който вече направи 5 точни прогнози за наградите, тази година не липсват и изненади.  


„Това, че Бенедикт Къмбърбач не получи своя „Златен глобус”. Той не направи роля за „Златен глобус”, той направи роля за „Оскар”, категоричен бе Мон Дьо.


Отличието за най-добър актьор във филмова драма отиде при Еди Редмейн за превъплъщението му в британския физик Стивън Хокинг във филма „Теорията на всичко”. Ейми Адамс бе отличена за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си във филма „Големи очи”.


„Гранд хотел Будапеща” получи „Златен глобус” за най-добра комедия или мюзикъл. А Джулиан Мур взе наградата за най-добра актриса в категория драма с участието си във  филма „Все още Алис”.


„Дори с опрян пистолет в главата ви казвам, че това момиче на 22-ри февруари ще си тръгне с „Оскар”. Това е най-добрата актриса тази година. Тази нощ тя беше отличничка на червения килим с изключителната си рокля, шита ръчно от дизайнера на Живанши Рикардо Тиши”, коментира светският журналист Мон Дьо.


За разлика от Оскарите, "Златните глобуси" се провеждат в доста неформална обстановка. Понякога звездите са принудени да понасят грубите шеги на водещите и гостите.


„Добър вечер и здравейте, вие отвратителни, разглезени, неталантливи келеши”, каза от сцената Тина Фей.


Критиците казват, че "Златните глобуси" са генерална репетиция за "Оскарите", но изненади винаги са възможни.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Рой Хил