Бившият шеф на МВФ бе обвинен, че е подпомагал набирането на проститутки

Бившият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан отхвърли обвиненията в сводничество пред съда във френския град Лил. Влиятелният в близкото минало политик и икономист е един от 14 обвиняеми в скандално дело за сводничество и склоняване към проституция, съобщи ТАСС. В обръщение към съда той отрече вината си и заяви, че е жертва. 


Аз не съм извършил престъпление, нито съм нарушил закона. Загубих време, пари, и за съжаление- репутацията си”, заявява бившият ръководител на МВФ в официално писмо. 


Изслушването по делото, известно още като „аферата „Карлтън”, започнаха миналия понеделник. Сред обвиняемите са собственикът на хотела и неговите мениджъри, адвокат и редица крупни бизнесмени.  


Строс-Кан е обвинен, че е подпомагал набирането на проститутки за предполагаема мрежа в хотел във френския град Лил.

 

По-рано бившият шеф на МВФ призна, че е посещавал секс партита там, но твърди, че не знаел, че жените били проститутки. През 2011 година той беше принуден да подаде оставка като шеф на Международния валутен фонд след обвинение в опит за изнасилване на камериерка в Ню Йорк. Обвиненията обаче отпаднаха след извънсъдебно споразумение.