Авария на колектор причинила пропадането на булеварда

 

Пропадна един от ключовите булеварди в София. За щастие до инциденти не се стигна, но това предизвика километрични задръствания. 


Дупката блокира пътя на 70 000 души, които живеят в столичния квартал "Дружба". Попречи и на хилядите, които работят в района на Летище София и особено на тези, които бързаха за полетите си. Опасност засега няма. Екипи на "Софийска вода" отцепиха района и установиха причините.


Булевард "Брюксел" беше препълнен от автомобили. Опасност за претоварване на моста обаче нямало.

 

За да се разбере какъв е проблемът, се наложи отварянето на още по-голяма яма. Работници се промъкнаха надълбоко в шахтата, за да разберат, че пропадането се дължи на авария на колектор, който отводнява 6  столчини квартала.

 

"Всеки знае кога са строени кварталите. Канализацията е строена с тях. Не би трябвало да е нормално, но искам да кажа, че задачата на "Софийска вода" е да ревизират съществуващата ВИК мрежа", уточни кметът на София Йорданка Фандъкова.

 
Колко време ще е нужно за ремонт на важния колектор не е ясно. Пропадането променя и маршрутите на част от автобусите на градския транспорт. От днес до справянето с проблема автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 ще се движат от "Орлов мост" по бул. „Асен Йорданов” - „Цветан Лазаров” - „Христофор Колумб” и оттам по маршрута си.