Гледайте разказът на Надя Ганчева за живота след земетресението тази вечер в "Темата на Нова"

 

Не би трябвало да се очакват нови тежки трусове в района на Непал, процесът ще затихва, но е възможно да напомня за себе си със все по-затихващи трусове в продължение на поне две години”. Това коментира в студиото сеизмологът проф. Емил Ботев, който ръководи департаментът по сеизмология към Националния институт по геофизика. „Непосредствена опасност в момента за ново такова силно земетресение по наше мнение не съществува”, заяви той.  

Още по темата

 

Не бях съвсем готова за това, което видях”, призна репортерът на Новините на Нова Надя Ганчева, която лично проследи случващото се в Непал дни след изключително тежкото земетресение.  

 

„Знаех, че отивам на място, на което трагедията е наистина голяма. Столицата Катманду и селата, които са по-близо до епицентъра на земетресението изглеждат като след война. Там има много малко оцелели сгради, а основната причина за това е недоброто строителство”, обясни тя.

 

„Вчера говорих с  Яна българка, която е била на почивка в Непал. Тя е решила да не стои в столицата Катманду и е тръгнала с няколко непалци, за да обикаля по високопланинските села, които са изцяло изолирани. Тя разказа, че има села, в които самите те за първи път пробиват, за да успеят да стигнат”, разказа тя.

 

Гледайте във видеото част от „Темата на Нова”, която ще бъде излъчена тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.