Родни писатели и актьори четат публично най-доброто от модерни европейски автори

 

Нощ на литературата в 11 български града. Тази вечер актьори, писатели и журналисти ще четат откъси от съвременни европейски автори, издавани след 2000 г.

 

Тази вечер актьори, писатели и журналисти четоха откъси от съвременни европейски автори, издавани след 2000-та година. Идеята читателите да се доближат до модерната литература е на Чешкия център в София.

 

Спомените от четвъртата българска нощ на литературата остават в Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, София... у читателите, дошли да чуят как звучи съвременна Европа. Написана.„Значи не само те обичат да четат, те обичат и да им се чете, но това са пораснали хора, не са малки деца…”, разказва Христина Ибришимова.

 

Модерна поезия, проза, драматургия - и то вечер. „Нощта е времето за четене... или през лятото, когато си в отпуск и през целия ден да седнеш с една книга в ръка, да седнеш на хамака или на плажа”, споделя пък Симеон Владов.

 

Без да е лято, читателите посетиха за часове македонската, испанската и унгарската литература. „Начинът, по който да обиколиш света - и културите, и времената... машината на времето…”, смята Александра Михайлова.

 

„Определено харесвам поезия, по-различна, по-разнообразна, по-цветна, също така и фантастика”, казва пък Светла Ангелова.

 

Особените думи и шантавите откъси оставиха усещането, че след литературата остават въпроси. За да продължи машината на времето.