При инцидента са пострадали още петима души, сред които и две деца

9-годишно дете и 45-годишен мъж загинаха на място при жестока верижна катастрофа на магистрала „Тракия” край Пловдив. Три автомобила са се блъснали. При инцидента са пострадали още петима души, сред които и две деца.

 

Сблъсъкът между трите коли е станал около 6:40 тази сутрин близо до разклона за село Труд, в участък, в който движението се извършва двупосочно в едното платно заради продължаващия ремонт.

 

 

Автомобил с австрийска регистрация навлиза в лентата за насрещно движение и челно удря старозагорска кола. В тях се блъска и трети автомобил.

 

Резултатът от инцидента - двама загинали и петима ранени. За съжаление има починало детенце на 9 години от австрийския автомобил.  Пътуващите от австрийския автомобил са така наречените гастарбайтери”, каза старши инспектор Дамян Велчев, началник сектор „Пътна полиция“.

 

 

Турското семейство има още две деца, които също са били в автомобила. Ранени са и са откарани в болница. Фамилията се прибира от Германия за Истанбул. В старозагорската кола са пътували син и баща. Бащата, който е шофирал, е загинал на място.

 

Само шофьорът от трети ударил се автомобил не е пострадал.

 

„Валеше дъжд. Беше полутъмно. Двете коли се сблъскаха и понеже е хлъзгаво и се ударих в едната кола”, каза един от участниците в катастрофата – Атанас Стоев.

 

За да изкарат пострадалите, се наложи пожарната да реже автомобилите.    

 

Заради тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия” се образува колона от чакащи автомобили, тирове и автобуси.

 

Най-вероятната причина за катастрофата е преумората на турския шофьор.

 

Петимата ранени са откарани в пловдивска болница, без опасност за живота. В Университетската болница в Пловдив е настанен 36-годишен мъж от Стара Загора. Той е с травми по гърдите и корема. В здравното заведение е и турското семейство - жена и мъж на по 45 години, които са с различни травми и счупвания, мъжът е в по-тежко състояние, но все пак опасност за живота му няма. В болницата са и двете им деца – син на 17 години и дъщеря на 14 - и те са със счупвания. 

 

Репортер: Нова Благой Бекриев