В града и околностите в следващите четири дни ще звучи само българска народна музика

 

Забрана за чалга - кметът на Копривщица наложи вето на ориенталските ритми в града и околността. Крутите мерки Генчо Герданов взел, за да не се опорочава предстоящия фолклорен събор. В града и околностите в следващите четири дни ще звучи само българска народна музика.

 

Запознайте се с чужденците, дошли България не заради безплатния алкохол на Слънчев бряг, а заради магията на нашия фолклор. У нас са по покана на Югозападния университет, чиято катедра по хореография организира семинар за тях. 

 

Точно от любовта към България и нашите традиции кметът на Копривщица решил да забрани чалгата, поне по време на фолклорния събор, за да се оглася възрожденското градче само от мелодията ма магичния ни фолклор.

 

"Към всички гости съм отправил апел по възможност да дойдат всички в носии, да забравим за четири дни за джиесемите и да се потопим наистина в една атмосфера на българщината”, обясни Генчо Герданов. 

 

Заради скандално високите цени на кебапчетата на събора в Рожен преди месец, Герданов има и друга молба: „Помолил съм да не надвишават много цената на кебапчето, все пак сме в световна криза”. 

 

Фолклорният събор започва в петък, а за сигурността на всички, които ще присъстват, ще се погрижат над 130 униформени. 

 

Тъй като легловата база е изчерпана още преди месеци, важно е да се отбележи, че всички, които искат да си опънат палатки, могат да го направят безплатно само срещу такса вход от 5 лева.