Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

България е на първо място в черния списък на „Наръчника за кандидат-бежанеца”. Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, в която авторът казва, че в България има нечовешки условия за живот, българският народ е расистки настроен към арабите, а и икономически ситуацията е лоша. Новината предизвиква редица коментари във Facebook страницата на Новините. „То имаме непоносимост един към друг, какво остава за други хора”, пише Деляна Иванова. „Нека да се поставим на тяхно място! Как ли щяхме да се чувстваме”, се пита Джони Мели.

 

Изборите 2 в 1 ще ни струват 50 милиона лева – новината провокира реакциите ви в социалната мрежа. Последните избори струваха по-малко от 40 милиона лева, но сега освен за кметове и общински съветници, ще имаме и референдум. Слаб интерес към народното допитване има в някои страни като Турция и Испания, обяви външният министър Даниел Митов. Секции обаче ще бъдат отворени, защото законът го изисква. В някои от тях обаче вероятно няма да отиде да гласува почти никой. „За избори има за увеличения на пенсии и детски няма”, възмущава се Васил Радулов. Петко Пеев допълва: „Супер, браво! За изборите винаги намират да харчат милиони, но когато стане въпрос за подобряване за финансите, икономиката и живота на хората - за там е трудно да се намерят милионите и все казват „няма пари”.

 

Включват бронирана техника в охраната на границата – темата също предизвика коментари. Българските власти успокояват, че няма опасност апокалиптичната ситуация от Македония да се повтори и у нас. Целта е да се избегне евентуална бежанска криза и по българската граница. "В Сърбия изпращат на границата си автобуси, вода и храна за тези измъчени, гладни и отчаяни хорица, нашите "благородни гении" пращат атвомати и картечници! Ще стреляте по тези хора ли”, пита Lund Tota. Светлин Стоянова пише: „Народът иска да се пази ГРАНИЦАТА не граничните пунктове”.

 

Автокрадецът, който вбеси дори премиера Бойко Борисов, се размина на косъм със свободата. Обвиненият за кражба на автомобили Ярослав Димитров беше пуснат на свобода от Софийския градски съд. Точно преди да паднат белезниците от ръцете му обаче прокуратурата отново го задържа, но по друго обвинение. „Да му се извинят за причиненото притеснение, защото той всъщност е точкова добър човек”, предлага Стоян Божичков.  

 

Ще има нов световен ред, прогнозира гадателката на Берлускони в „Събуди се”. "До 2020 година доста държави ще излязат от ЕС. Еврото определено ще се трансформира”, каза тя. По думите ѝ предстои промяна на системата и развиване на Евразийския съюз. Темата провокира редица коментари във Facebook.

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.