Той им обясни, че не са добре дошли в парламента

 

Лидерът на Атака Волен Сидеров обвини 22-ма посланици в корупция, вмешателство във вътрешните ни работи и унизително отношение към страната ни. 

Още по темата

 

Посланиците бяха любезно поканени от външната парламентарна комисия да си поговорят за антикорупционното законодателство. Сидеров обаче им каза, че не са добре дошли. "Всъщност тук правим едно упражнение по мазохизъм", заяви той.  Пред камерите на всички медии и собствената си предаваща на живо телевизия Сидеров обясни на дипломатите по ред на номерата, че няма на какво да ни научат.

 

"Франция ли ще ми говори за корупция? Нямаше френски президент, който да не е затънал в корупция! Не, господа и дами, вие сте корумпирани", каза Сидеров. Той намери и неочаквана подкрепа в лицето на БСП, според която дипломатическият корпус прекалява с намесата в българските законодателни дела. "Създава се усещане за някакво наставничество", коментира Янаки Стоилов от левицата.  

 

Все пак от срещата стана ясно, че катастрофиралият проектозакон на Меглена Кунева за борба с корупцията по високите етажи ще бъде подкрепен от досегашните си противници при някои условия. Едно от тях е правителството да не предлага шефа на поредното звено „Антимафия”. Вероятно ще го прави парламентът. Вече стана ясно и че ще отпадне предвидената възможност да се разследват анонимни сигнали. Законът влиза в зала отново през декември.

 

Видео: БГНЕС