Французинът нямал писмен договор с организацията

Напрежението върху отстранения от президентския пост на УЕФА Мишел Платини се покачи сериозно, след като английските медии разкриха, че французинът нямал писмен договор за получените 2 милиона швейцарски франка от ФИФА за извършена работа в периода януари 1999 година - юни 2002 година и преведена през февруари 2011 година. 

Още по темата

 

Според британските "Guardian" и "Press Association", Платини е имал само устна договорка със Сеп Блатер за получената сума, отчетена през 2011 като възнаграждение за консултантски услуги към президента на ФИФА.

 

През изминалата седмица, в която бе отстранен от поста за 90 дни, Платини така и не успя да даде разумно обяснение или да убеди с необходимата документация, защо му е било платено 9 години по-късно, напомня БГНЕС. В изявленията си, французинът изтъкна, че световната футболна централа не е разполага с финансовата възможност да му изплати дължимото, поради трудностите, които е имала през 2002 година. В противовес на неговите думи обаче е отчетеният приходен излишък на ФИФА за периода между 1999-2002, възлизащ на 115 милиона швейцарски франка.

 

През миналата седмица Мишел Платини беше отстранен за 90 дни: