Коментари от Даниел Вълчев и Красимир Каракачанов

 

Има ли приятелски огън в управляващата коалицията? През седмицата в Реформаторския блок Даниел Вълчев заяви, че е обсъждано оттеглянето на подкрепата на блока от образователния министър професор Тодор Танев. Другата сюжетна линия е в Патриотичния фронт, където НФСБ оттеглиха доверието си от Полина Карастоянова

 

„Логично е в края на годината да има повече емоции, хората са уморени. В Патриотичния фронт няма драми, няма интрига”, заяви Красимир Каракачанов. 

 

През седмицата Валери Симеонов обясни, че оттегля подкрепата си от Полина Карастоянова, тъй като е подкрепила текст, който е лобистки и подкрепя големите алкохолни картели.

 

„Предложението на г-н Симеонов беше да не се гласува единно. Не виждам никаква драма в това”, заяви Красимир Каракачанов в предаването „Събуди се”. 

 

Според него в законопроекта става въпрос за малки частни спиртоварни, които не плащат никакви данъци и такси. 

 

„Става въпрос казаните над 500 литра да се регистрират. Това няма да удари малките лични казани”, заяви Каракачанов. 

 

Даниел Вълчев пък коментира ситуацията в Реформаторския блок.

 

„Откакто сме създадени някой ни чете на 6 месеца заупокойна молитва. Това обаче не се случва, напротив резултатът е стабилен и дори малко нараства”, заяви Даниел Вълчев.

 

Целия разговор гледайте във видеото!

 

А на изказването на Даниел Вълчев, от Министерството на правосъдието отвърнаха, че за последната година (7 ноември 2014 г. – 30 ноември 2015 г.)  ведомството е изработило над 40 проекта за законови и подзаконови нормативни актове. От тях 3 са за изцяло нови закони. Проектите на изготвените от МП нормативни актове, заедно с мотивите към тях, са публикувани на сайта на министерството и са достъпни за всеки.

 

Работи се и по изменения на производството по търговска несъстоятелност в Търговския закон. 
Работна група подготвя изменения на Семейния кодекс във връзка с осиновяванията, правото на децата да познават биологичния си произход, настойничеството и попечителството, отбелязват от Правосъдното министерство. Работна група изготвя нормативни предложения за въвеждане на алтернативни средства за решаване на спорове.

 

Работи се и по проект на Закона за вещите лица.