Лина едва е навършила две годинки, когато родителите ѝ се разделят....

„Благодаря за интереса към корените на пинчера ми. Тук обаче няма да научиш нищо повече за него. Предпочитам да ти разкажа история, която е наистина важна”, разказва актрисата Елена Петрова.

 

 

Лина едва е навършила две годинки, когато родителите ѝ се разделят. Тя остава да живее с безработната си майка. Отчаяната жена едва намира работа, с която да плаща наема. Лина не си спомня този „дом“. Често се случвало да не слага и залък в устата си по цял ден. Една нощ Лина избягала от дома си, за да търси храна. Не открила нищо и заспала на спирката, където я намират случайни минувачи. Те се свързват с Отдела за закрила на детето. Така Лина попада в приемно семейство в SOS Детски селища, което променя изцяло живота ѝ. В началото момичето е объркано и видимо притеснено - крие се под масата и отказва да общува с  всички.

 

 

Днес Лина е на 11 години, живее в SOS приемното си семейство и е щастлива. Тя е уверено, будно и игриво дете. Иска да стане фризьорка, когато порасне. Обещава да подстриже първо приемната си майка – тази, която я отглежда с много обич и я учи да вярва в доброто. Благодарение на качествената грижа и любовта, които получава в приемното си семейство в SOS Детски селища, Лина има шанс да осъществи мечтите си!

 

Децата като Лина имат нужда от постоянна подкрепа. Изпрати SMS с цифра 5 на 1287 и стани SOS приятел с редовни месечни дарения от 5 лв.

 

Влез във важните истории.

 

*Платена публикация