В скрити сайтове може да се намерят ценоразписи за наемни убийства, наркотици и оръжия

 

Докато сърфираме в интернет, не предполагаме, че използваме едва 10% процента от онлайн пространството. Останалите  90% остават скрити.

 

Става дума за една огромна алтернативна реалност, която посветени наричат „тъмният интернет”. Скрити сайтове и скрити сървъри, съдържащи пропаганда, порно, ценоразписи за хакерски услуги, за наемни убийства, за наркотици, оръжия,  бизнес с крадени банкови карти, кастинги за джихадисти.„Тъмният интернет” е едно от най-мощните оръжия на престъпността, на тероризма.   

 

 Христо е икономист по образование и журналист по професия. От около година и половина има блог, в който пише за интернет сигурност и защита на данни. В желанието си да се информира, Христо попада на тъмната мрежа случайно. Открива шокиращи неща. „Има сайтове за фалшиви паспорти. Попадал съм на 2 такива сайта, но в момента те не са активни”, разказа Христо.  

 

За да влезе в „тъмната страна на интернет” е необходимо да инсталираш определена мрежа, а това  отнема минути.  „От тук нататък една от основните пътеки е The Hidden Wiki където има много линкове към скрити сайтове”, обясни Христо.  

 

Какво още се крие в „тъмния интернет” – гледайте във видеото!